07.02.2022

Získali sme certifikát!

Zdieľať:

Click here for english version.

Predpona “eko” je v poslednom čase veľmi sexy. Každý chce byť nejako eko, všetci majú radi bio a najlepšie je obchodovať so zásadou fair-trade. Je ľahké to deklarovať. Mnohí to tak robia a pritom chýba nejaká spätná kontrola a často dôjde na to, že sú to len tvrdenia. 

Najťažšie je však robiť všetko ako sa má, aj keď sa nikto nepozerá. 

My si ideme eko-bio filozofiu už od samého začiatku. Snažiť sa však spustiť funkčný zelený biznis nie je ľahká úloha. Nám sa to darí robiť postupne. Kedže sme pražením túto cestu začínali, prišiel čas posunúť sa po tejto stránke opäť dopredu. 

Vždy sme boli absolútne spokojní s elektrickou pražiarňou kávy.  

typhoonc4

Od začiatku sme sa na nej učili síce pracovať metódou pokus-omyl a niekedy sme po celom dni nevedeli nájsť chcené parametre a chute. Praženie je totiž celá veda. Ale dôležité je, že sme to nevzdali a výsledok si viete kúpiť domov už takmer 8 rokov. Mnohí z vás hovoria, že naša káva proste chutí inak (a sme radi, že stále chutí :)). Už vieme, že tomu výrazne prispieva pražiaci proces. Preto povýšime tento proces na novú úroveň, okolo ktorej vystaváme všetko ostatné. 

Po polroku intenzívnej snahy konečne začíname s prvými pražiacimi pokusmi na novej Tajfúnke. Oproti pražiarni na Obchodnej vie napražiť 6-krát viac za 2/3 času. Ako správnych pražiarov nás baví hrať sa s novou hračkou, ale tu sa dostávame k niečomu, na čo sme veľmi hrdí.

 

konektory

 

Naša pražiareň je držiteľom certfikátu ekologického procesu praženia. Nielenže emisie zo samotného procesu sú eliminované na minimum, ale novinkou je získavanie elektrickej energie z obnoviteľného zdroja. Ide teda o vyhodnotenie vstupov aj výstupov procesu, v obidvoch sme obstáli na jednotku. V našom novom priestore vás čoskoro radi privítame, nech sa môžete na vlastné oči presvedčiť, ako to v takej pražiarni kávy funguje. A najmä ako to vyzerá: na streche sa nám vynímajú krásne, nové a voňavé fotovoltaické panely!

certifikat

A sme dokonca prví na Slovensku, čo sa môžu pýšiť certifikátom CO2 neutral! Rastieme a zlepšujeme sa a to len vďaka vašej neutíchajúcej priazni. Patrí vám jedno veľké ĎAKUJEME <3

 

 

07.02.2022

Získali sme certifikát!

Mnohí z vás hovoria, že naša káva proste chutí inak. Už vieme, že tomu výrazne prispieva pražiaci proces. Preto povýšime tento proces na novú úroveň, okolo ktorej vystaváme všetko ostatné. Naša pražiareň je držiteľom certfikátu ekologického procesu praženia.

Čítať viac
13.01.2022

Robme spolu mesto prirodzene krajším!

Ekologická pražiareň kávy poháňaná obnoviteľnou energiou, plne-recyklovateľné obaly na kávu, veľkoodber vo vratných hliníkových súdkoch so zvýhodnenou cenou, objednávky do vlastných obalov, to všetko sú len niektoré kroky, ktoré sme doteraz podnikli.

Čítať viac
08.03.2021

Trvalá udržateľnosť – naša najvyššia hodnota

Povenujme sa trochu téme trvalá udržateľnosť v podnikaní – alebo ako aktívne brať ohľad na matku Zem. Náš servis a každodenné fungovanie sme museli prispôsobiť zelenej ceste – našej filozofii.

Čítať viac
25.08.2020

Praženie krok po kroku

Kávové zrnká prekonajú od zberu dlhú cestu ku konečnému spotrebiteľovi. Počas nej sú však len zbavené dužinatých obalov a usušené, nie opražené.

Čítať viac
25.08.2020

História zrnkovej kávy 

Káva predstavuje každodenný rituál pre ľudí na celom svete. Jedna šálka ráno cestou do práce či do školy, na pracovné stretnutie alebo posedenie s priateľmi.

Čítať viac
24.08.2020

Micro-lot

Plantážne kávy sú unikátne. Kto raz ochutná jednu, je vysoko pravdepodobné, že bude neustále hľadať nové chute. Zaujímavým zážitkom je tiež káva z malej plantáže, takzvaný mikro-lot.

Čítať viac
24.08.2020

Organická káva

Trend vychutnávania kvalitnej kávy v pohodlí domova postavil milovníkov kávy pred neľahké rozhodnutie. Ako si vybrať odrodu, stupeň praženia, či hrúbku namletia?

Čítať viac
24.08.2020

Zelená káva vs. chudnutie

Všetky kávové zrná majú zelenú farbu, pokiaľ sú surové a nepražené. Po procese sušenia a oddelenia od dužinovitého obalu sú pripravené na ďalšie spracovanie.

Čítať viac
14.07.2020

Ako sa praží káva

Praženie kávy je umenie a veda zároveň. Je to zložitý proces, pri ktorom sa kávovníkové zrná menia zo zelených na bledo- či tmavohnedé.

Čítať viac
14.07.2020

Svet karamelovej vône

Arabské víno. Tak mnoho Európanov v minulosti nazývalo kávu. Dnes ju mnohí poznajú len ako tmavé, čokoládovo-hnedé zrniečka uchované v rôznych nádobách.

Čítať viac
Načítať ďalšie (8)