Jedným z najvýraznejších ekvádorských zdrojov príjmov je export kávy. Vždy tomu tak nebolo a s nárastom turizmu stúpol aj počet ľudí, ktorí vo veľkom skupovali pôdu a postupne začali vytláčať miestnu produkciu. Proti tomuto sa postavilo miestne združenie kávových farmárov, známych pod skratkou FAPECAFES. Títo farmári z oblasti Rio Intaq sú povinní ochraňovať miestnu biodiverzitu a rovnako aj rozvíjať infraštruktúru alebo podporovať kultúru. Chuťový profil: arómu pečených gaštanov dopĺňa plná, ale jemná oriešková chuť s minimálnou aciditou
Mletá zelená káva je výborným pomocníkom pri chudnutí a detoxikácii organizmu. Zelená káva chuťovo pripomína viac čaj než kávu, no exotický kardamón dodá tomuto nevšednému nápoju úplne inú chuť.
Zvoľte svetlejšie, "filtrové" praženie a nechajte sa uniesť do exotiky ;)Zambia AAA ulahodí hlavne milovníkom kyslejších káv, ponúka pestrú paletu chutí, kde prevažujú ovocné a zemité tóny.
Mletá zelená káva je výborným pomocníkom pri chudnutí a detoxikácii organizmu. Zelená káva chuťovo pripomína viac čaj než kávu, no exotický kokos dodá tomuto nevšednému nápoju úplne inú chuť.
Mletá zelená káva je výborným pomocníkom pri chudnutí a detoxikácii organizmu. Aj keď nápoj pripravený zo zelenej kávy pripomína viac čaj než kávu, zelená káva má stále viac a viac fanúšikov.
Salvador je správnou voľbou pre tých, ktorí obľubujú výrazné kávy bez acidity, s tónmi čokolády a orieškov.
Brazílska káva zastáva významne miesto v celosvetovej produkcii, čomu napomáhajú klimatické podmienky vhodné pre pestovanie kávy. Územie Brazílie zasahuje do troch klimatických oblastí, čo prispieva k rozmanitým tónom chuti brazílskych káv. Pražením káva získa vyrovnanú chuť, citrusové tóny a jemne znateľnú aciditu. Brazil Yellow Bourbon je tou správnou voľbou pre tých, ktorí majú radi ľahšie kávy s čokoládovým sladkastým nádychom.
Ethiopia vo všeobecnosti patrí k producentom kávy s vysokou obľubou u mnohých, ktorí majú radi zemité chute.
Odroda Blue je známa predovšetkým vďaka Jamajke, avšak pestuje sa úspešne aj v iných častiach sveta. Tieto unikátne zrnká sú síce spracované premytím, no zachovávajú si bezpečne svoje čaro aj po upražení.
Kávový peeling je zmes olejov, čerstvej praženej a zelenej kávy. Popularitu si získal vďaka svojim anticelulitídnym účinkom. Jemným nanášaním a potieraním si pokožky peeling vytvorí ľahkú vrstvu, ktorú potom jednoducho zmyjete. Pridaním voňavého kokosového, mandľového a olivového oleja a vitamínu E zanecháva pokožku príjemne hebkú a zrelaxovanú.
Čaro krajiny ležiacej v západnej časti Južnej Ameriky spočíva v drobných pestovateľoch kávy, ktorí na svojich plantážach používajú výlučne organické hnojivá. Z toho dôvodu mnohé kávy dostali označenie organic. Peru SHB EP sa pestuje na hornatej pôde vo výške približne 1200 - 1350 m. n. m., a teda má podmienky vhodné pre pestovanie veľmi kvalitnej kávy.
Táto zmes je vhodnou možnosťou pre tých, ktorí si radi svoju kávu vychutnajú hlavne s mliekom. Má strednú intenzitu, žiadnu kyslosť a bola pripravovaná špeciálne na mliečne kávové nápoje
Zmes v pomere 90% arabiky a 10% robusty ponúka veľmi jemnú aciditu s orieškovou arómou. Obsah robusty zabezpečí silu a jemnú zemitosť. Káva je vhodná napr. ako lungo s mliekom.
Tento blend v chuti ukrýva tóny čokolády a orieškov, žiadnu kyslosť a jemnú horkosť. Odporúčame ju pre tých, ktorí majú radi chuťovo silné a výrazné kávy.
Ázijské kávy sú typické výraznou chuťou s ovocnými a jemne čokoládovými a korenistými tónmi a plným telom. Táto zmes má jemnú aciditu. Vďaka svojmu chuťovému profilu ju pokojne môžete použiť napríklad aj na alternatívne spôsoby prípravy kávy